top of page

De Alarmschijf van week 15 is voor Janieck

Janieck Devy begint als tienjarig jongetje in de film Pluk van de Petteflet. Daarna was hij ook te zien in Kruistocht In Spijkerbroek en de serie Van Speyk. Op momenten dat hij tijdens de opnames zat te wachten leerde hij zichzelf gitaarspelen en maakte hij eigen liedjes. Daarna ging hij zelf toeren door het land met nummers in de stijl van Ed Sheeran, Passenger en John Mayer.

In 2014 verschijnt zijn eerste album, Survival Guidem waarvan Better Man als single verschijnt. Een jaar later neemt hij de vocalen voor zijn rekening op de nieuwste track van de Belgische dj en producer Lost Frequencies, Reality. Die track bereikt eind juni de eerste plek in de Belgische singlelijst. In de Top 40 wordt het een top 10-hit en Reality behoort toe tot de acht grootste hits van 2015.

In het voorjaar van 2016 wordt Feel The Love, in een edit van Sam Feldt, zijn tweede Top 40 hit. Hij begint het jaar 2017 met zijn tweede solo-track, Just Wanna Be With You. In december brengt hij Does It Matter uit, een bewerking van Better Off Alone dat in 1999 de eerste hit van DJ Jurgen werd. Terwijl Does It Matter in de Media Markt Top 40 staat verschijnt in februari 2018 ook zijn samenwerking met Lucas & Steve, You Don't Have To Like It.

In 2019 scoort hij een radiohit in Duitsland via zijn samenwerking met YouNotUs op Narcotic, een remake van de hit van Liquido uit 1999. 


Hij weet nu de voorjaarsbloesem weer prima te vangen met How (Do I Love You), een track die het heerlijk zweverige gevoel van de voorjaarszon uit je speakers laat klinken.  




bottom of page